fbpx
,

Birkelund Sagbruk bygde signaturbygg som vekker nasjonal oppsikt

Norgeshus har valgt bygg i Nord-Troms til årets prosjekt 2019

Norgeshus har avholdt sitt høstmøte, og i kategorien «Årets prosjekt 2019» så ble restauranten Solvind i Djupvik kåret som vinnerprosjekt.

Vinner Årets prosjekt 2019: Lyngen North, bygd av Norgeshus Birkelund Sagbruk – Sørkjosen

– På Spåkenes ved Lyngenfjorden har NH Birkelund Sagbruk bygd Servicebygget til feriesenteret Lyngen North som blant annet tilbyr overnatting i spektakulære glassigloer. De bratte omkringliggende fjellene har vært en stor del av inspirasjonen til utføringen av bygget, som består av flere klosser som ser ut som fjell og er bundet sammen med ganger. De store glassflatene åpner opp for en fantastisk utsikt både mot naturen, men også for å nyte synet av nordlyset. Interiøret er gjennomgående mørkt for å fremheve utsikten, skriver juryen. (Innlegget er publisert på bygg.no)

Birkelund Sagbruk A.S stolt leverandør av praktbygget

Birkelund Sagbruk i Sørkjosen er medlem i kjeden Norgeshus.  Medlemsbedriftene i Norgeshus har tilgang til å nyttiggjøre seg av kjedens dyktige ingeniør- og arkitektkontor.  Denne er boligbransjens største og mest komplette, med 40 medarbeidere med kunnskap og kapasitet til å prosjektere de fleste typer bygg. En av kjedens styrker er det tette samarbeidet mellom arkitekter, ingeniører og arealplanleggere. 

Birkelund Sagbruk AS ble stiftet i 1998, og er en videreutvikling av en familiebedrift som hadde trelasthandel som virke.  Så historien om Birkelund Sagbruk startet faktisk før andre verdenskrig!

  Det er rundt 5 årsverk knyttet til bedriften, og bedriften scorer meget godt på soliditet og likviditetsgrad.  Bedriften har Nord-Troms som nedslagsfelt, og leverer hus, hytter og næringsbygg.  

Birkelund Sagbruk AS bygger i Lyngen, Storfjord, Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen.

Daglig leder Helge Birkelund er stolt og glad over at nettopp et bygg i Nord-Troms blir valgt som årets prosjekt 2019 i Norgeshus.  Han er naturligvis takknemlig for oppdraget, og sier at denne prisen blir satt pris på av alle ansatte.  Det er mange hender som har bidratt til at dette bygget ble til, og mange kan med stolthet si at de har vært med på å bidra til dette.

Birkelund Sagbruk A.S er naturligvis godkjent lærebedrift, og tok inn i høst lærling i tømrerfaget.  Helge Birkelund mener det er viktig å tenke rekruttering inn til bransjen, og mener at lærlingeordningen er en ordning som sikrer god fagoppfølging.

Opplæringskontoret Nord gratulerer bedriften med prisen! 

Restaurant Solvind - foto: Helge Birkelund

Restaurant Solvind er lokalisert i et fantastisk område

Lyngen North er en satsning på reiselivet som har utviklet sakte, men sikkert, til et helhetlig konsept som leverer god og høy kvalitet til sine besøkende.

Restaurant Solvind ligger ute på odden Spåkenes med en utrolig  utsikt over Lyngenfjorden og Lyngsalpene. Restauranten åpnet i 2020

Bladet Kapital omtaler Lyngen North sin satsning i artikkel om de 20 beste hotelldestinasjoner i Norge!  

Forrige

Befolkningsdata – trenger flere med yrkesfag

Furuflaten – industribygd i Nord-Troms

Neste

Bli lærebedrift??? Trenger læreplass???