fbpx

Arctic Plast AS

Arctic Plast AS er en plastprodusent som har spesialisert seg på bruk av RTM-teknologi (Resin Transfer Molding). Denne teknologien er en produksjonsteknologi av kompositt-materiale hvor man bruker lukket formteknologi. RTM-metoden muliggjør produksjon av teknologisk avanserte produkter med høye fysiske og mekaniske egenskaper. Bil-, båt- og fly-industrien er vel de bransjer som er mest kjent for bruk av dette. Kundene får med denne type produkter fordeler som høyere kvalitet, bedre finish og lavere priser.

Bedriften ble etablert i 2006 av Oddbjørn Skogvang. Formålet var å kjøpe inn og utvikle teknologi for å produsere et nytt skall til Cinderella sine forbrenningstoalett. Denne kunden etterspurte høy kvalitet, god design og høy finish, samt at produktet var laget i et ikke brennbart materiale (selvslukkende).

RDM-teknologien gir meget høy kvalitet med en svært jevn og glatt overflate, som krever minimal etterbehandling. Da Arctic Plast ble etablert var teknologien relativt ny i Norge, og den nystartede bedriften kom i en svært gunstig leveransesituasjon med sine konkurransekraftige kompositt løsninger.

Arctic Plast AS

Oddbjørn Skogvang

Arctic Plast AS Industriveien 4 
9062 Furuflaten
Troms og Finnmark
Telefon : +4791836998
Epost : osk@arcticplast.no
Hjemmeside : https://arcticplast.no
Facebook : Arctic Plast
Lærefag
Produksjonsteknikkfaget (PRT03-02)
Plastfaget (PLF03-01)

Bedriften omsetter nå mellom 15-20 mill. kr. per år, og har cirka 12 årsverk tilknyttet sin aktivitet. Prognoser indikerer økt vekst, og daglig leder antyder at de skal opp til cirka 16-17 årsverk i de kommende årene. Dette skal dels gjøres gjennom ordinær rekruttering, innleie og oppstart av lærlinger i Produksjonsteknikkfaget. Bedriften er også godkjent lærebedrift i Plastmekanikerfaget. I tillegg ser bedriften for seg at eksisterende lokaler skal bygges om og/eller utvides!

Produkter, maskiner, bygg og teknologi får ofte høyt fokus – men alle bedrifter er avhengig av motiverte ansatte. Uten mennesker vil nesten alle fabrikker stoppe opp – og uten mennesker så vil utvikling heller ikke finne sted. Arctic Plast har tidlig anskaffet en robot som jobber uten hvile med bearbeiding av produkter, og nå er bedriften i prosess med å anskaffe seg ytterligere en til to roboter som skal avhjelpe i produksjonen. Robotene skal håndtere en del enkle prosesser og/eller ta seg av oppgaver. Så blir menneskene frigjort til andre oppgaver og til operatøransvar.

Trivsel er viktig på en arbeidsplass, og i forbindelse med endring i bygg så vil også kantine få seg et løft. Folk på jobb trenger nemlig et bra sted til matpauser og en pust i bakken.

Høyt på lista over ønsket kompetanse er en eller to personer som kan håndtere arbeidet med fornying og vedlikehold av støpeformer. Dette arbeidet bør gjøres av en erfaren person, som har kompetanse med armert plast og som arbeider med presisjon. Støpeformene er nemlig hovedverktøy, og må både produseres på nytt – men ikke minst vedlikeholdes! Støpeformene er et kritisk element i produksjonen og må holdes rene og skadefrie. Disse formene krever jevnlig vedlikehold og ettersyn. Dette fordi ujevnheter og skader i formen vil direkte påvirke kvaliteten på sluttproduktet.