fbpx

MOWI ASA Avdeling Sandøra

Mowi er et av verdens største sjømatselskaper og verdens største produsent av atlantisk laks. I Norge produseres rundt halvparten av selskapets totale produksjon.  Mowi-eventyret startet i 1964, og siden den gang har selskapet vokst og forandret seg på mange måter. Oppstarten var beskjeden, med noen få pionerer som begynte med fiskeoppdrett i bakgården. I dag er Mowi en global leder på sitt felt, og landets største oppdrettselskap. Etter hvert som selskapet vokste, både organisk og som følge av fusjoner og oppkjøp, har Mowi opprettholdt sin ledende posisjon i næringen.

Mowi har som mål å produsere næringsrik og velsmakende sjømat av ypperste kvalitet. Selskapet dekker en femtedel av den globale etterspørselen etter atlantisk oppdrettslaks, og drivkraften er kontinuerlig innovasjon og viljen til å produsere laks på en stadig mer bærekraftig måte.

Anlegget på Sandøra i Skjervøy kommune kostet rundt 400 millioner kroner å bygge, og med denne investeringen vil Mowi bli selvforsynt med nødvendig smolt i Nordland og Troms. Årlig produksjonskapasitet er på rundt 1.700 tonn i det 7.440 kvadratmeter store bygget. Sandøra er et topp moderne resirkuleringsanlegg, et såkalt RAS-anlegg.

MOWI ASA Avdeling Sandøra

Øystein Skallebø

MowiSandøra 61
9180 Skjervøy
Skjervøy
Troms og Finnmark
Telefon: +47 97083035 
Epost: Oystein.skallebo@mowi.com
Hjemmeside: https://mowi.com/no/
Facebook : MowiNorge
Lærefag
Akvakulturfaget (AKV03-02)