fbpx
,

Montér Storslett ser framover og blir lærebedrift

Montér Storslett har høy aktivitet og dekker både forbrukermarkedet og proffmarkedet

Lars Lilleng er relativ fersk i jobben som daglig leder med Montér Storslett, og har hektiske dager med å sette seg inn i bedriftens liv og virke.  Han har erfaring med rollen som lærebedrift fra tidligere, og syntes det var naturlig at Montér Storslett blir medlem hos Opplæringskontoret Nord.  Bedriften er godkjent bedrift i salgsfaget, og i første omgang så vil man kunne tilby et fagbrevsløp for eksisterende ansatte.  

Handel i Nordreisa er stort, og Montér Storslett har allerede et stort nedslagsfelt – man leverer ikke bare i Nord-Troms, men har også leveranser til Finnmark.  Proffmarkedet dominerer omsetningen, og en lærling i salgsfaget vil derfor ha god tilgang til å lære om både forbrukermarked og proffmarked.

Daglig leder Lars Lilleng er glad for å kunne samarbeide med Opplæringskontoret Nord om fagbrevsløp

I 2017 ble Byggmakker Per Strand Storslett en del av konsernet Optimera med merkenavnet Montér.  Det betyr at butikken på Storslett er med i Norges største byggevarekjede og har en stor og sterk organisasjon i ryggen.  Bedriften er derfor svært konkurransedyktig i forhold til å levere varer med riktig leveringspresisjon til krevende proffkunder.  I proffmarkedet er man veldig opptatt av å få rett vare til rett tid og sted.  Kjeden har derfor utviklet gode informasjonssystemer for sin proffkunder, med bl.a. tilgang til lagerstatus.  At vi er med i en sterk og solid kjede så har vi muskler til å levere varer til konkurransedyktige priser og vi er heldige som også har stab med god kompetanse lokalt.  I de senere årene har proffmarkedet vokst, men fortsatt er privatmarkedet i Nord-Troms en viktig del av driften.  Vi har faste leveringer rundt i Nord-Troms, og bistår gjerne kundene med hjelp – som når du trenger et nytt kjøkken.  Her kan kunder få gratis hjelp til interiørdesign, med god bistand gjennom hele prosessen fra idè, tegning, bestilling og til kjøkkenet er ferdig oppsatt og klar til bruk.  Bedriften har kontrakter med en rekke fagfolk, slik at du kan få tilgang til kvalifiserte kjøkkenmontører, tømrere, gulvleggere, montører av vinduer og dører m.v.  Vi tar våre samarbeidsbedrifter med på kurs, og ønsker nå også å kunne bruke fagbrevsløpet som en del av vårt arbeid med kompetanse.

På spørsmål om hvorfor skulle en lærling søke seg til bedriften så svarer Lars med at bedriften er en stor og trygg arbeidsgiver.  Vi er med i en kjede som er framtidsrettet, utviklingsorientert – men ikke minst så har vi det artig på jobb!

Fagbrev i Salgsfag gir muligheter for både jobb og utvikling!

Illustrasjonsfoto: Personen i bildet er ikke relatert til innholdet i artikkelen

Vg3 salgsfaget handler om salg, markedsføring, samhandling og lønnsom drift. Faget skal gi lærlingene kompetanse i å avdekke kundenes, målgruppenes og markedenes behov for å kunne tilby passende produkter. Videre handler faget om å tilpasse kommunikasjon, kommunikasjonskanaler og informasjon til ulike målgrupper. Faget skal ruste lærlingene til å ta del i et arbeidsliv der trendene og markedssituasjonen endrer seg etter kundenes og samfunnets ønsker og krav.

Kjerneelementene i faget handler om drift og lønnsomhet, salg og markedsføring samt kommunikasjon og relasjoner.

Sjekk hele læreplanen her!

Forrige

Troms åpner for innsøking til Fagbrev på jobb

MIX Witon på Skjervøy satser på salgfaget

Neste

Bli lærebedrift??? Trenger læreplass???