fbpx
,

Nordsjö Idé & Design Nordreisa blir lærebedrift i salgsfaget!

Faghandelen Nordsjö Idé & Design Nordreisa har god og allsidig aktivitet og salgsfaget står sentralt

Butikksjef Lars Lilleng er godkjent fagansvarlig i salgsfaget

I 2013 så var Lars Lilleng ved en korsvei i livet.  Han arbeidet da som Franchise-ansvarlig for Narvesen i Tromsø, men som familiefar med små barn så begynte fokus å dreie seg mer mot å skaffe gode oppvekstvilkår for sine barn.

Han har sine røtter i Nord-Troms, og Nordreisa ble derfor et naturlig valg for familien.  I prosessen med flytting så kom det også tilbud om en spennende jobb i Sørkjosen.  Oppdraget ble å etablere en faghandel med tilknytning til byggebransjen.  I 2014 ble det åpning av butikken, og dette i et marked hvor det er flere etablerte aktører.  Som utfordrer i markedet så har det blitt en god del prøving, så Lars Lilleng har måtte teste ut mange idèer underveis.  Nå er butikken godt etablert, og konseptene har begynt å sette seg.

For en liten faghandel så er det viktig å orientere seg kjapt i forhold til markedet, og her finner man både proff-kunder og privatkunder.  Nisjen fordrer at man har god kundekontakt, god fagkunnskap, er serviceorientert – og er god på dialog.

Butikken har kjedetilknytning, og kjedens nøkkelverdier passer godt til butikken.  Disse verdiene er kunnskap, kvalitet og engasjement!

Covid-situasjonen har hatt sine utfordringer, men butikken opplevde at dette også har hatt positive effekter.  I 2020 kunne bedriften registrere sin beste utendørssesong siden oppstarten.  Mange har nyttet høvet til å pusse opp sine hus og hjem – og selv om flere i malingsbransjen opplevde leveringsutfordringer, så klarte denne kjeden å levere godt.  Riktignok kunne det være at noen produsenter valgte å sy ansiktsmasker for covid-beskyttelse, og da kunne det være at masker til bruk innen bygg- og anlegg ble nedprioritert, men alt i alt så har det meste gått bra.

I tillegg til å levere det meste av artikler som behøves innen oppussing og nybygg, så har butikken også utleie av lift, tepperens, gulvslipemaskin m.m.  Man har også pakkeutlevering i tilknytning til butikken.

Nå er bedriften godkjent lærebedrift i salgsfaget, og både bedrift og lærling er klar for programmet!

Lærlingen er klar - nå skal lærekontrakten underskrives og løpet fram til fagbrev kan starte

Arnt-Emil er klar for å starte veien fram til fagbrev

Arnt-Emil B. Berg smiler og er lettledd når vi begynner å snakke om salgsfaget.  Han startet sitt utdanningsløp på videregående med å gå på studiespesialisering, men gikk lei og valgte å droppe ut etter andre året.

Da ville han heller ut i arbeidslivet, og gjøre noe mer praktisk.  Etter å blitt «drop-out» så begynte han litt tilfeldig å jobbe som assistent i kommunen.  Så ble han tipset om at faghandelen i Sørkjosen trengte lørdagshjelp, så ble han brukt mer og mer i jobb for butikken.  Etter en tid så prøvde han seg også som dør-til-dør-selger for et firma som opererte over hele landet.  Reisaværingen likte seg godt med å jobbe i forskjellige byer som Oslo, Trondheim, Tromsø, Kirkenes og Alta – men det ble lite netto igjen på kontoen og han valgte da å komme hjem til Nordreisa.

På Nordsjö Idé & Design Nordreisa så var man glade for å få Arnt-Emil hjem igjen, og nå ble det mer målrettet fart i sakene.  Arnt-Emil har nemlig lyst til å fullføre et utdanningsløp, og han trives svært godt med å møte kunder.  Salgsfaget passer derfor godt for den blide ungdommen, og den kompetansen fagbrevet i salgsfaget gir passer også lærebedriften svært godt.  21-åringen har funnet seg leilighet ikke langt unna butikken, og nesten et år ut i ansettelsen har han bare positive erfaringer fra kollegaene og kundene.  Sykefraværet ligger på NULL og vitner om høy grad av motivasjon og arbeidsglede!  Han avslutter praten med å si at han gleder seg til å fullføre utdanningsløpet, for å lære det man trenger.  På spørsmålet om han ser en framtid i Nordreisa sier han krystallklart:  «Eg kan aldri tenke meg å bo i en by!»

Salgsfaget passer som hånd i hanske til Nordreisa

Handel er stort i Nordreisa, og det er registrert svært høy omsetning per innbygger i kommunen.  Dette betyr to ting, at folk er flinke til å handle lokalt – og at det er en god del folk som kommer til Nordreisa for å handle.  Handelen i Nordreisa er sentrert rundt tettstedene Storslett og Sørkjosen.  

Det er stadige forandringer i forbruk og etterspørsel, som krever kompetanse om produkter og markedsføring.

 Salgsfaget skal bidra til yrkeskompetanse som gjør lærlingen i stand til å håndtere endringer og sikre lønnsom drift av virksomheter. Salgsfaget skal legge grunnlag for salgsmedarbeiderens yrkesutøvelse innen kundebehandling, salg og markedsføring av produkter. Faget skal fremme kompetanse om gode salgsprosesser som kan tilfredsstille kundenes behov og forventninger.

 

 

Endringer i forbruk og etterspørsel krever kompetanse om produkter og markedsføring. Salgsfaget skal bidra til yrkeskompetanse som gjør lærlingen i stand til å håndtere endringer og sikre lønnsom drift av virksomheter. Salgsfaget skal legge grunnlag for salgsmedarbeiderens yrkesutøvelse innen kundebehandling, salg og markedsføring av produkter. Faget skal fremme kompetanse om gode salgsprosesser som kan tilfredsstille kundenes behov og forventninger.

Opplæringen skal bidra til kompetanse om produkter, salgsmetoder, regelverk og bransjens rammebetingelser og etiske normer. Opplæringen skal fremme kompetanse om hvordan regelverk for helse, miljø og sikkerhet og internkontroll kan påvirke driften av virksomheten. Videre skal opplæringen fremme lærlingens evne til skriftlig og muntlig kommunikasjon og samhandling med ulike kundegrupper. Opplæringen skal legge til rette for praktiske salgsaktiviteter der lærlingen møter krav som stilles til en yrkesutøver i salgsfaget. Opplæringen skal bidra til å utvikle lærlingens kompetanse i å planlegge, gjennomføre og følge opp salgsprosesser og salgsaktiviteter.

En kommentar om “Nordsjö Idé & Design Nordreisa blir lærebedrift i salgsfaget!”

Det er stengt for kommentarer.

Forrige

Årsmøte Opplæringskontoret Nord 2021

Byggdrifterfaget – et fag som krever fagfolk med bred kompetanse

Neste

Bli lærebedrift??? Trenger læreplass???