fbpx
,

Furuflaten – industribygd i Nord-Troms

Et industricluster i Nord - bygd med skaperkraft og gründervilje

I kjølvannet av krigen så var landsdelen i skrikende behov etter det meste.  

I Furuflaten startet ulike aktører opp med produksjon, og snart ble bygda et kraftsenter for innovasjon og virkekraft.

Det var kanskje ikke engang en strategi, men i samhandling skapte man det som i moderne litteratur kaller for et cluster.

Deltakelse i cluster er for mange bedrifter i dag en naturlig del av sin strategi.  I clusteret treffer man potensielle kunder og samarbeidspartnere, får oversikt over konkurrenters portefolio og blir kjent med den siste utviklingen innenfor markedet eller fagfeltet. Man kan også bruke hverandres kompetanse, eller ressurser når det behøves. 

En klynge av bedrifter betyr ulike fag og yrker - og gode muligheter for den som vil jobbe

Bedriftene i Furuflaten utgjør svært mange årsverk.  Det er naturligvis en rekke profesjoner representert i bygda, og dette skaper rom for jobb for både enkeltpersoner og ektefeller.  Opplæringskontoret Nord har flere av bedriftene som medlemmer, og fagbrev er en helt naturlig tanke for å sikre god kompetanse i bedriftene.

I tillegg til alle ulike jobbene som denne bygde representerer, så har man en rekke muligheter til å ta fagbrev.

Per i dag er bedriftene godkjente i fag som:

Produksjonsteknikk, Plastmekaniker, Industrimontør, Industrimekaniker, Kontor- og administrasjon

Livet med Covid 19

Covid 19 har påvirket mange bedrifter, og også i Furuflaten merkes denne situasjonen.  Bedriftene har satt i verk ulike tiltak for å være føre var, for mange av dem har ikke en dag å miste – mange leveranser har deadline som ikke tåler en karantene-stengning.  Det omsettes for svært mange millioner i Furuflaten, så en stengning på selv 10 dager vil kunne få store konsekvenser.

Gledelig nok så melder ingen av våre medlemsbedrifter om større utfordringer i forhold til pandemien.  I vår var det knappest noen permitteringer, og hos Haplast fant vi at selv nissen var satt i arbeid!

Forrige

Befolkningsdata – trenger flere med yrkesfag

Vinter som sommer – Åsheim maskin leverer!

Neste

Bli lærebedrift??? Trenger læreplass???