NOVA Interiør har vært i drift siden 1963 og lever for å levere kvalitet med faglig stolthet!
Nord-Norsk skaperglede får boltre seg i en bedrift hvor de ansatte representerer faglig stolthet, og hvor det er en glede å komme for å snakke om yrkesfag! De har all grunn til å være stolte! At bedriften har overlevd i så mange år betyr at de er i stand til å utvikle seg, og at de produserer og leverer rett kvalitet til sine kunder. NOVA Interiør er naturligvis godkjent lærebedrift, og man har valgt ut to fagområder – Logistikkfaget og Produksjonsteknikk, hvor begge fagansvarlige både har fagbrev og er entusiastiske over å få flere inn i bransjen. Bedriften har fokus på kjøkken, bad og garderobe – og da er stikkord som KVALITET og ÆRLIG HÅNDVERK dagligtale. At håndverk står sterkt i bedriften ser man allerede på bedriftens hjemmeside. Hovedkontoret og fabrikken ligger i Tromsdalen i Tromsø, og man har også en avdeling på Finnsnes. Bedriften leverer både til bedriftsmarkedet og til personkundemarkedet, derfor er leveringspresisjon særlig viktig!

Erlend har startet opp hos NOVA interiør, og har rak rygg og stødig blikk mot en framtid innen logistikkfaget. Når vi besøker bedriften så har karen allerede blitt involvert i svært mange av logistikkaktivitetene, og hele bedriften har tatt godt i mot han. Han stiller villig opp for å promotere faget og bedriften, og der føler vi ved Opplæringskontoret Nord at han treffer godt i miljøet ved bedriften. Bedriften sier nemlig selv: «Det som kjennetegner produksjonen i Nova, i tillegg til kvalitet og fleksibilitet, er dyktige og dedikerte medarbeidere med hjerte for faget, rett og slett heltene i Nova.»
Nå er det lagd intern opplæringsplan for Erlend, og vi gleder oss veldig til å følge denne ungdommen på veien videre.
Skal en bedrift bli godkjent lærebedrift, så må man ha en fagansvarlig. Hos NOVA Interiør er man opptatt av faglighet og kvalitet, og dette gjenspeiles hos deres fagansvarlige i logistikkfaget.
Thomas er svært positivt innstilt til ungdommer, og har også erfaring fra idretten. Han er nøye med at lærlingene under hans ansvarsområde skal få god gjennomgang av læreplansmål, og at de skal være inkludert i den daglige driften. Han har et konkurranseinstinkt, og er opptatt av å nå mål. Det betyr at vi er meget sikre på at lærlingene under hans vinger vil følges opp på en svært god måte.
Dialogen mellom lager, innkjøp, marked og produksjon går sømløst – og det er et kjennetegn på en god logistiker. Ordreproduksjon av komplekse kapitalvarer er krevende, og særlig fram mot høytider kan det være høyt arbeidspress. Akkurat det takler teamet på NOVA Interiør på en god måte!

Logistikk favner både operativt, taktisk og strategisk nivå - men hva er logistikk?
Logistikk stammer fra det greske ordet Logisticos, og betyr det å beregne og kalkulere.
Fagbrev i logistikkfaget gir mange spennende jobber og er et operativt fag hvor du får bruk for både hjerne, kropp, håndteringsutstyr og data.
Tilleggsutdanning gir deg muligheter på både taktisk nivå, men kan også lede deg helt opp til strategisk nivå i bedrifter.
I videoen forklarer daglig leder ved Opplæringskontoret Nord hvordan logistikk berører hele verdikjeder, og at samhandling med både innkjøp og marked/salg er svært viktig.
Fagbrev i logistikkfaget
Vg3 logistikkfaget handler om lagring, interntransport og klargjøring av varer og gods til forsendelse. Faget skal bidra til at lærlingene utvikler kompetanse i logistikkoppgaver i bedrifter og på person- og godsterminaler der vareflyt er en del av virksomheten. Faget skal bidra til at samfunnet har en sikker og effektiv måte organiserer samferdsel og ivaretar andres verdier under transport og lagring. Faget skal også bidra til at arbeidslivet har strukturerte og løsningsorienterte logistikkoperatører med kompetanse innenfor planlegging, drift og organisering av transport internt og eksternt.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg3 logistikkfaget skal bidra til å utvikle den enkeltes identitet som logistikkoperatør. Kritisk tenkning utvikles gjennom arbeid med praktiske oppgaver der lærlingens valg og utførelse har betydning for vareflyt, vare- og godshåndtering og persontransport. Etisk bevissthet fremmes gjennom refleksjon over ansvaret det medfører å ivareta reisende og håndtere andres verdier. Engasjement utvikles når lærlingene erfarer hvordan deres fagkompetanse bidrar til at personer, varer og gods kommer frem til rett sted til rett tid. Sjekk ut læreplanen som rulles ut høsten 2022
