fbpx
,

Datakraft fra Haparanda

Johannes fra Haparanda ser gode muligheter innen IKT-servicefaget

Nord-Troms videregående skole har et utdanningstilbud innen IT som kalles Informasjonsteknologi og medieproduksjon på første året og så kan man i Nord-Troms ta Informasjonsteknologi på andre året.  På andre året kan man også velge Medieproduksjon, og dette tilbys ved andre skoler.

Yrkesfaglig fordypning (YFF) er et fag hvor man på første studieår blir utplassert ute i bedrift.  For Johannes sin del har han valgt å ta sin YFF hos Opplæringskontoret Nord!  Her skal han være utplassert hver fredag gjennom skoleåret, og det er utviklet en lokal læreplan som han og opplæringskontoret skal følge.

Johannes trives kjempegodt i Nordreisa, og har etablert seg i Reisadalen.  Han kom fra Haparanda i 2016, og har jobbet som lastebilsjåfør i noen år.

Johannes Johansson flyttet fra Haparanda og er i gang med utdanning innen IKT

YFF gir eleven en smak på hva utdanningen kan lede til, og er også et nyttig verktøy for eleven til å bli kjent med en potensiell lærebedrift.  Og det er også en glimrende måte for en potensiell lærebedrift å bli kjent med det som kan bli bedriftens neste lærling.  Må en YFF bedrift være godkjent i det lærefaget som eleven går på?  Nei, det er ikke slik at bedriften hvor eleven er utplassert må være godkjent lærebedrift i faget. Det handler mer om at bedriften har nok av relevant aktivitet for at du kan ta i mot en elev. Opplæringskontoret Nord er eksempelvis godkjent lærebedrift i Kontor- og administrasjonsfag – men har naturligvis mye relevant medie-relatert jobbing som passer som hånd i hanske med IKT-faget.  Både Johannes og Opplæringskontoret Nord er begeistret for ordningen, og vi ser fram til å jobbe i lag gjennom hele året.

Fagbrev i fra IKT kan gi en god inngang til både jobb og høyere utdanning

Hallgeir Johnsen er i full gang med høyere utdanning ved UiT

Tidligere i år avsluttet Hallgeir sin læretid hos 3net, og han avsluttet sitt lærlingeløp med fagbrev og bestått resultat Meget godt!

Drømmen hans var å studere videre innen faget, og han kom nå inn i høst ved UiT Norges Arktiske Universitet med studiested Narvik.  Han har startet opp og forteller at han stortrives ved studiestedet og i Narvik.  Han studerer Datateknikk, Ingeniør.  Dette gir en bachelorgrad, som igjen vil kunne lede til en mastergrad.  Høyere utdanning med utgangspunkt i fagbrev/svennebrev kalles Y-veien.

Hallgeir stortrives og vi er spent på hvor hans ferd ender.  Vi ønsker han lykke til med sin vei mot høyere utdanning!

Vi publiserte artikkelen om Hallgeir, faget og lærebedriften 3net tidligere under tittelen IT-lærlingen som er i skyen av lykke.

 

Forrige

Herlig prestasjon i Byggdrifterfaget!

Med blått blikk rettet mot framtiden

Neste